Werkwijze KV Horsetraining

Hoe zou jij reageren als er uit het niets een spuitje met vieze smurrie in je mond wordt leeg gespoten? Of wanneer jij in een bewegende kleine ruimte wordt gezet zonder te weten waar je heen gaat? Juist ja, het is dan ook niet gek dat veel paarden hier moeite mee hebben. Je paard op een aangename manier (opnieuw) kennis laten maken met deze zaken, daar kan ik jou bij helpen!

Every horse is a champion,

make them feel like one! 

Er is veel meer mogelijk dan je denkt: Geen frustratie en onzekerheid meer als jij jouw paard de trailer op gaat zetten of probeert te vangen in de wei! Lekker op verplaatsing kunnen voor een strandwandeling, bosrit of wedstrijd! ‘Kom maar op met die tips!’ hoor ik jou denken. Als je van een doelgerichte aanpak houdt waarbij gekeken wordt naar wat je paard nodig heeft, dan ben ik voor jou de juiste persoon. Op een rustige maar effectieve manier bied ik een paardvriendelijke oplossing voor jullie uitdaging. Ook als je voor het eerst wil leren trailerladen of je jouw jonge paard op een aangename manier wil laten kennismaken met de trailer ben je aan het juiste adres.

Wil je graag weten hoe ik te werk ga en waarbij ik je kan helpen, lees dan zeker verder.

Je hoeft niet alles alleen op te lossen, durf hulp te vragen. 

Mijn aanpak

Mijn trainingen zijn gebaseerd op het natuurlijke gedrag van een paard. Hoe gek of normaal jouw probleem ook lijkt, we kunnen het gedrag van jouw paard herleiden tot een begrijpbare reactie. In zijn natuurlijke omgeving wil een paard vooral veilig zijn, gras eten, in groep zijn en comfort opzoeken. Je paard motiveren en meekrijgen in jouw verhaal is essentieel om je doelen te bereiken. Een paard dat onzeker of bang is heeft nood aan een leider, wat tegelijk jullie band versterkt. Het is belangrijk dat jij het leiderschap goed leert inzetten. Ik vind het superfijn om jullie daarbij te helpen! Een vleugje humor en out of the box denken voeg ik graag toe tijdens de trainingen.

Enkele voorbeelden van gedragsproblemen
waar ik mee kan helpen:

Waarom voor mij kiezen?

In de paardenwereld wordt er heel snel geoordeeld over goed of fout. Bij E-quine.com heb ik geleerd dat er niet 1 universele manier is om je paard te helpen. Wat bij het ene paard werkt, kan een averechts effect hebben bij het andere paard. Door goed naar jouw verhaal te luisteren en het probleem te analyseren, stel ik een gepaste trainingsaanpak op. Indien nodig, pas ik deze aan tijdens het trainingstraject om het best mogelijke resultaat te kunnen behalen.

Of je nu hoog in de sport rijdt, enkel recreatief rijdt of gewoon 2 schattige Shetlanders hebt staan in je tuin: aarzel niet om mij te contacteren voor hulp of advies. Het kan de beste overkomen dat zijn of haar paard ongewenst gedrag vertoont. Jouw eerste stap om hulp te durven vragen is de belangrijkste. Van daaruit beginnen we samen een traject op maat waarbij ik open en eerlijk communiceer gedurende het hele traject. Is er slechts 1 training nodig, dan zal ik niet onnodig vervolgsessies inplannen. Merk ik dat er geen verbetering is, dan zal ik alles in het werk stellen om een oplossing aan te reiken en zal ik ook eerlijk aangeven moest ik jou niet verder kunnen helpen. In dit geval zal ik je doorverwijzen naar een andere specialist binnen mijn netwerk. Ikzelf ben bvb niet in de mogelijkheid om intern paarden te trainen, maar sommige paarden vergen een kortere opvolging met dagelijkse training. Er zijn collega trainers die jou daar wel bij kunnen helpen en naar wie ik je met plezier doorverwijs omdat zij de nodige accommodatie ter beschikking hebben.

paardentrainer-gedrag

Mijn motto is ‘together works better’

Omdat jij uiteindelijk zonder mijn hulp verder een mooie toekomst met je paard wil, betrek ik jou als eigenaar of verzorger nauw bij het hele trainingsproces. Zo krijg ook jij vertrouwen dat je de juiste aanpak kent om in te spelen op wat je paard nodig heeft. Nog te veel mensen lopen ergens tegenaan met hun paard en denken dat er geen oplossing is. Die is er wel…en ik ga jou die aanleren!

gedragstrainer-paarden

Hoe gaat het in zijn werk?

Stap #1

Klik op de gewenste training in mijn aanbod: kennismakingsles of trainingstraject ‘In alle rust op wedstrijd’

Stap #2

Vul de gegevens in op de productpagina.

Stap #3

Doe de betaling online via de productpagina.

Stap #4

Op de bevestigingspagina stel ik nog enkele bijkomende vragen over je paard (naam, locatie en gewenste training).

Stap #5

We spreken een datum af voor de eerste training.

gedragstrainer-paarden

Hoe gaat het in zijn werk?

Stap #1

Klik op het gewenste trainingspakket. 

Stap #2

Vul het informatieformulier in.

Stap #3

Je ontvangt een persoonlijke offerte per mail. Indien nodig contacteer ik jou per mail of telefonisch met bijkomende vragen.

Stap #4

Je bevestigt de offerte indien voor jou alles duidelijk is.

Stap #5

We spreken een datum af voor de eerste training.