Ervaringen

Jellina

Ruiter

Training met Amador: Jong paard veilig en ontspannen naast je laten lopen 

Ik vond het superfijn deze voormiddag!

Zowel mijn paard als ik hebben enorm veel bijgeleerd. Katrien legt alles heel duidelijk uit en neemt alle tijd die je nodig hebt. Zo leerden we vandaag dat Amador ontspannen kan rondwandelen. Dit zelfs tussen en over balkjes wat hij heel spannend vond.

Topervaring! 😄

gespannen paard richting piste

Brigitte

Ruiter

Training met Mango: Geraakt heel gespannen richting piste, veel moeite op een bepaalde plek

Bedankt Katrien voor het leerrijke moment. Je hebt het probleem direct aangepakt na bevraging en er werd al vlug resultaat geboekt. Je geeft ook adequate uitleg aangaande de problematiek en de aanpak hiervan. Het was een positieve en hoopvolle ervaring. Ondertussen lukt het enge gedeelte om meer ontspannen te zijn. Het gaat goed tot aan de piste. Ik oefen ook al een stukje verderop naar de wandelweg, buiten de manege dus want daar zit nog spanning.

gespannen paard

Myriam

Ruiter

Training met Nordic: Krijgt snel spanning en ziet je dan niet meer staan

Bedankt voor de aangename les en duidelijke uitleg. Nordic Aurora en ikzelf hebben er veel van opgestoken en gaan hier verder aan werken. Bedankt 🙏🏼

Imke

Rij instructeur en ruiter

Training met Rumba: Tijdens het longeren de snelheid regelen galop-draf en draf-stap 

Ik ben zeer tevreden van de training, alles werd duidelijk uitgelegd en voorgedaan. Katrien legt duidelijk uit wat en waarom ze iets doet. Ze is heel geduldig en geeft op het juiste moment tips. Ik heb veel nieuwe dingen bijgeleerd die ik in de toekomst kan meenemen. 

Morgane

Ruiter en osteopaat in opleiding

Training met Quintero: 1. Quintero heeft bij springen angst voor hindernissen. Voornamelijk waar obstakels onder of naast de balken staan of bij gesloten hindernissen. 2. Quintero wacht niet op de begeleider als de stang achter de staart weggehaald wordt op de trailer, hij vliegt er direct uit

Katrien neemt uitgebreid de tijd om het (onderliggende) probleem te begrijpen. Ze heeft steeds duidelijke uitleg gegeven zodat ik de oefeningen ook zelf kon uitvoeren. Er zijn veel variaties mogelijk op de oefeningen die we gedaan hebben. Katrien was goed voorbereid en tijdens de training stuurt ze continu bij als je zelf de oefening uitvoert. Ze denkt snel en neemt initiatief. De combinatie van trainingen op de grond samen met Katrien en trainingen in het zadel met mijn andere instructeur hebben ervoor gezorgd dat Quintero veel meer vertrouwen heeft in mij als ruiter. Hij aarzelt soms nog voor de sprong, maar weigert bijna niet meer. Op de trailer blijft Quintero nu braaf staan tot ik het signaal geef dat hij achteruit de trailer af mag. 

Ilona

Rij instructeur en collega gedragstrainer

Training met Oh Look at Me: Lookie is nog jong en vindt het opdoen van een deken best spannend omdat ze dit nog niet goed kent

Het is heel fijn om samen met Katrien te werken. Ze heeft op voorhand goed geluisterd naar alles wat ik te zegeen had en stelde aanvullende vragen. Tijdens de training legde ze uit wat ze ging doen, wat de bedoeling was en wat ik zelf kon doen. Katrien werkt vanuit rust en geduld en pakt de training stap voor stap aan waardoor mijn paard hard vooruit ging. Ze heeft me goed geholpen en uitgelegd hoe ik de oefeningen verder kan uitbreiden en de dingen die daarbij belangrijk zijn. Verder is Katrien heel fijn in de communicatie. 

Evi

Ruiter

Training met Nash: Nash gaat niet vlot de trailer op en vliegt er direct terug af Training met Calysse: Calysse blijft niet rustig op de poetsplaats staan en trekt zich los

Het was heel gezellig om met Katrien samen te werken. Tijdens de training wordt elke handeling gemotiveerd zodat je duidelijk weet waarom je iets doet. Er is onmiddellijk resultaat door het werken in stapjes, dit werkt motiverend. Katrien geeft een duidelijke uitleg na analyse van de situatie en geeft veel tips om zelf aan de slag te gaan. Ze werkt gepassioneerd en het is mooi om te zien hoe ze reageert op de handelingen en signalen van de pony’s, dit zorgt ervoor dat de pony’s ontspannen. Nash kan rustig de trailer op en blijft staan en Calysse kan vastgezet worden op de poetsplaats! 

Hannah

Ruiter en dierenarts

Training met Mitchell: angstige pony die niet graag aangeraakt wordt.
Training met Ellie: kopschuw

Katrien geeft veel nuttige informatie tijdens de training. Ik vond haar rustige manier van werken en de duidelijke communicatie heel aangenaam. Door de duidelijke uitleg weet je goed waarom je iets op een bepaalde manier moet doen. Ik heb Katrien reeds aanbevolen aan klanten omdat ze een rustig persoon is die op een professonele manier omgaat met de paarden en een duidelijke manier van werken heeft. 

Stefanie

Ruiter

Training met Poëzie: gaat moeilijk op de trailer en vliegt achteruit. Heeft ook moeite met aanraking van het tussenschot.

Tijdens de trainingen werd alles goed en duidelijk uitgelegd, ook tijdens het trailerladen zelf. Katrien heeft een rustige aanpak en kijkt ook naar het karakter van het paard. Ze geeft voldoende tips zodat we ook zelf verder kunnen oefenen. We zijn er nog niet helemaal maar zitten op de goede weg en hebben grote stappen vooruit gedaan. Ondertussen kunnen we er al op uit om strandwandelingen te gaan maken. 

Famke

F&A training and trading

Training met Chabalito en Scandal: 2 jonge paarden een goede ervaring geven met trailerladen. Ze gaan er beiden niet vlot op.

We zijn heel tevreden. Katrien doet echt wonderen met onze paarden. Ik zie de paarden zoveel bijleren elke sessie. Katrien luistert goed en stemt daarop haar training af. Ze weet waar ze mee bezig is en geeft goede communicatieve feedback. Ik heb zelf heel veel bijgeleerd en we kunnen er zeker mee verder. Ik zou Katrien aanbevelen omdat de resultaten echt goed zijn. Er valt veel van te leren. 

An

Ruiter en eigenaresse manege

Training met Orly: Ze behalen samen goede punten bij wedstrijden maar Orly blijft heel gespannen

Ikzelf vond het een leerrijke ervaring. Ondanks dat mijn paard een angstig paard is, zag ik dt naarmate de training vorderde hij wel nieuwsgierig was om spannende confrontaties aan te gaan. De wisselwerking tussen jou en Orly was voor mij aan de zijlijn super knap om te zien aan de duidelijke lichaamstaal zoals zijn ogen, achterbenen, zijn gekrab aan de rug en houding van zijn oren als hij het spannend vond. Aan de andere kant zag je zijn intelligentie en alertheid om het toch te willen doen om daarna af te kouwen en duidelijk uit te ademen dankzij jou consequente en duidelijke aanpak 😊 Voor herhaling vatbaar, het was voor mij een avontuur met een grote smiley 😄 (en niet alleen in het touw 😂).

Jade

Rij instructeur en ruiter

Training met Zoster: Graag met dubbele lijnen leren werken maar paard reageert er fel op.

Ik had nog nooit met dubbele lijnen gewerkt, maar Katrien legde alles duidelijk uit en was zeer geduldig. Er werd vanaf nul rustig opgebouwd en er werd ineens een correcte oplossing geboden wanneer nodig. Wanneer iets moeizaam verliep schoot Katrien direct te hulp en gaf je de kansen om het zelf te leren. Veiligheid stond op 1, Katrien dacht aan dingen qua veiligheid waar ik niet bij stil stond. 

Brune

Ruiter

Training met Jack: Jack wil niet voorbij een reclamedoek dat naast de binnenpiste hangt. Hij vindt het echt heel eng en wil er zowel rijdend als aan de hand niet voorbij.

Op voorhand werd het probleem besproken. Katrien neemt haar tijd waar nodig en luistert naar het paard en daarop gaat ze verder bouwen. Wanneer ze merkt dat het te veel is, neemt ze een stapje terug en begint vandaar opnieuw. Tijdens de training merkte ik beterschap doordat Katrien mij de hele tijd bijstuurde waar nodig. Ik kan aan de slag met de geleerde oefeningen en wat ze heeft laten zien. Als er iets niet lukt kan ik nadien nog altijd aan haar hulp vragen. Katrien heeft heel veel geduld en gaat niet paardonvriendelijk handelen en dat vind ik het belangrijkste. 

Noor

Ruiter

Training met Vegas: Vegas kan het niet verdragen als vreemde mensen hem aanraken. Dit geeft problemen bij bvb behandeling van de osteopaat, dan moet Vegas verdoofd worden en is dan nog steeds onrustig en durft uithalen.

Ik zou Katrien aanraden omdat ze heel rustig te werkt gaat. Ze denkt out of the box en wil ook echt helpen waardoor ze altijd blijft zoeken naar manieren die het beste zijn voor het paard. Ze heeft me geleerd hoe ik kan zien wanneer mijn paar op zijn gemak is en wanneer niet. Helaas was Vegas te zwaar getraumatiseerd en is het doel waarvoor Katrien kwam niet gelukt. Wel heeft ze goede alternatieven gegeven zoals bvb adressen van trainingscentra. Los van het aanrakingsprobleem heeft Katrien me tips gegeven hoe ik met Vegas moet wandelen aan de lange lijn en hem tot stilstand brengen voor hij zich los trekt. Dit helpt mij nu enorm. Ze heeft ook heel handige tips gegeven als Vegas staat te kappen in de gang, wasplaats of stal. Dit helpt. 

Machteld

Ruiter

Training met Julia en Johanna: stress, verlatingsangst, trailerladen moeilijk erop en niet ontspannen in trailer

Ik ben zeer tevreden over de training. Katrien was zeer duidelijk in haar communicatie en het resultaat was er ook naar. Ik heb voldoende tips gekregen om zelf verder te kunnen. Ik gebruik ze elke keer de paarden op de trailer geladen moeten worden. Ook in het dagelijkse werk probeer ik aandachtig te zijn op mijn werkpunten. Ik zou Katrien zeker aanbevelen. Ze weet wat ze doet en waar ze naartoe wilt. Het resultaat mag er zijn! 

Noé

Ruiter (10 jaar oud)

Training met Milika: graag grondwerk leren en leren loswerken. Pony is eerder voorwaarts dus soms moeilijk onder controle te krijgen.

Katrien gaf op voorhand een grondige uitleg over wat voor een pony ik heb. Ze heeft de goede en minder goede eigenschappen toegelicht. Bij elke handeling maar ook bij elke reactie van de pony werd de nodige uitleg gegeven. Katrien nam de veiligheid constant mee in de training, als ik geen veilige positie innam dan werd ik daar op gewezen met de reden waarom. Tijdens de training kon Katrien alles verklaren en op een gemakkelijke manier uitleggen en ze motiveerde mij heel hard. Ik kan mijn pony nu laten luisteren door mijn lichaam juist te gebruiken en onze band is ook versterkt door de oefeningen. Ik kan met de oefeningen nu ook met onze andere pony’s aan de slag. 

Evelyne

Paardenfysiotherapeut

Training met Ghost: niet te vangen in de wei
Training met Spirit: breekt uit bij het longeren

Er was een aangenaam contact. Katrien geeft vertrouwen aan mij als cliënt en is rustig met de paarden. Ze heeft een goed inschattings- en observatievermogen. Ik merkte al grote verandering ondanks ik zelf weinig tijd heb gemaakt tussendoor. Ik denk dat Katrien bij veel mensen kan passen omdat ze integer is en de drempel laag is in communicatie. Ze is vriendelijk en vakkundig en is heel toegankelijk om mijn vragen te kunnen stellen. Horsemanship zit goed.