Kennismakingsles

Wil jij graag een blij en ontspannen paard en dit al zichtbaar vanaf 1 training?

Stelt je paard zich aan of

Vind je paard het echt moeilijk?

Blijft een stemmetje in je hoofd zeggen dat het gedrag van je paard eigenlijk niet ‘normaal’ is? Dit komt misschien omdat je paard een half uur nodig heeft om op de trailer te lopen? Of misschien trapt je paard telkens op je voeten omdat hij zo met zijn omgeving bezig is en jou niet meer ziet staan? Dan is het handig om te weten waarom je paard bepaald gedrag vertoont en ook wat je op dat moment kan doen.

Wil jij ook de beste trainer zijn voor je paard als die het moeilijk heeft?

Met de juiste training en technieken kan jij je paard begeleiden in elke situatie wanneer hij angst heeft. Dan kan je hem rustig poetsen, klaarmaken en ontspannen rijden zonder dat al je energie nodig is om aan het gedrag van je paard te besteden.

Hoe leuk zou het zijn dat je perfect weet hoe je met het gedrag en de spanning van je paard kan omgaan zodat het veilig blijft voor jullie beiden? En ook veel aangenamer voor je paard omdat hij geleerd heeft zich te ontspannen in moeilijke situaties.

 

Welk gedrag kan tijdens een kennismakingsles aan bod komen?

 • Je paard heeft moeite met de trailer
 • Je paard schrikt snel of is onzeker
 • Je paard is moeilijk in de omgang, zoals opdringerig zijn, zich los trekken of niet behandeld kunnen worden door de dierenarts
 • Je paard bouwt snel spanning op, dit merk je door opspanning van de spieren, trippelen, zwaarder ademen, verstrakken, jou niet meer zien staan
 • Je hebt het gevoel dat jullie elkaar niet goed begrijpen
 • Je bent soms bang naast of op je eigen paard
 • Je weet niet goed hoe je kan omgaan met specifiek gedrag zoals bijten, zich omdraaien in de stal, schrapen, niet stil staan
 • Je kan niet inschatten hoe jouw paard gaat reageren waardoor je zelf stress krijgt als je op wedstrijd gaat of een buitenrit wil doen
 • Je paard is bang voor een bepaald voorwerp of in specifieke situaties
 
 

Tijdens een kennismakingsles kijk ik op een andere manier mee naar jouw paard zodat je dingen ziet waar je eerder nooit aan gedacht had. Daar kunnen we dan op inspelen om het gedrag van je paard te trainen. Je ziet dan letterlijk gebeuren wat de juiste technieken en timing doen met je paard, zowel hoe hij leert als hoe hij meer zal ontspannen. 

 

Ben jij klaar om je paard te helpen bij de dingen die hij moeilijk vindt? 

Ik help jullie met de juiste training en tips op een paardvriendelijke manier en dit al met zichtbare verbetering vanaf de eerste les.

Een kennismakingsles is de ideale manier om
een start te maken bij

uitdagend gedrag
van je paard

Tijdens een kennismakingsles nemen we 1 uitdaging onder de loep waar we mee aan de slag gaan. We trainen samen jouw paard en je krijgt tips en oefeningen om zelf mee verder te werken.

01

Paardengedrag
zonder geheimen

We leren je paard omgaan met moeilijke situaties zodat hij minder snel spanning opbouwt.

02

Minder stress voor je Paard

Doordat je paard minder stress ervaart zit hij beter in zijn lijf zowel fysiek als mentaal.

03

Samen met vertrouwen

Door de goede voorbereiding kan je met volle aandacht genieten van je paard en vol vertrouwen samenwerken.

Wat klanten zeggen

Er is onmiddellijk resultaat door het werken in stapjes, dit werkt motiverend. Het is mooi om te zien hoe Katrien reageert op de handelingen en signalen van de pony's, dit zorgt er voor dat de pony's ontspannen.
Evi A.
Ruiter
Katrien neemt de tijd om het onderliggende probleem te begrijpen. Ze heeft duidelijke uitleg gegeven zodat ik de oefeningen ook zelf kon uitvoeren. Tijdens de training stuurt ze continu bij, denkt snel en neemt initiatief.
Morgane O.
Ruiter en osteopaat in opleiding
Katrien doet echt wonderen met onze paarden. Ze luistert goed en stemt daarop haar training af. Ik zie de paarden zoveel bijleren elke sessie. De resultaten zijn echt goed. Ik heb zelf heel veel bijgeleerd en we kunnen er zeker mee verder.
Famke N.
FA taining and trading

KV HORSETRAINING

Met wie werk je samen?

Ik ben Katrien, getrouwd en mama van 2 tienerdochters waarmee we in regio Antwerpen wonen. Ik heb het paardenvirus niet van thuis meegekregen, maar ben wel van kinds af al gefascineerd door paarden. Ik kamp op regelmatige basis met harde hoofdpijn, waarbij een computerjob niet ideaal is. Tussen de paarden heb ik er veel minder last van. Tel daarbij mijn ervaring als trainer in acrobatische gymnastiek en het zaadje was geplant om daar iets meer mee te gaan doen.

Ik heb de opleiding ‘Instructeur Paard & Gedrag’ gevolgd bij E-quine.com. Daar leerde ik het waarom achter paardengedrag en hoe je paarden kan trainen om te gaan met alles wat we van hen verwachten. 

Tijdens trainingen met klanten merkte ik dat er veel onzekerheid en frustratie ontstaat zowel bij grote als bij kleine uitdagingen in de dagelijkse omgang met hun paard. En dat veel ruiters denken dat dat er maar bij hoort. Ik ben van mening dat je al met enkele tips en nieuwe kennis veel verschil kan maken. En daar help ik jou graag bij.

Voor wie

Training

Voor iedereen die zich wil verdiepen in het gedrag van hun paard, maar wel direct aan de slag wil met praktische tips en kennis, zichtbaar vanaf de eerste training.

Gezondheid

Als jij het beste met je paard voor hebt dan ben je mijn ideale klant. Ik werk met jullie aan het uitdagend gedrag en heb er vertrouwen in dat jij zijn gezondheid goed opvolgt.

Resultaat

Ik geef je tips en oefeningen om een start te maken met het beter begrijpen van en omgaan met het gedrag van je paard. Zo zijn de eerste stappen naar verbetering gezet.

een kennismakingsles met kv horsetraining is

Trainen op maat van jouw paard

Ben jij ook benieuwd hoe we jouw paard op korte tijd meer zelfvertrouwen kunnen geven? Dan is een kennismakingsles rond het gedrag van je paard de perfecte aanvulling op jullie trainingen in het zadel. 

Of je nu een paard hebt dat bang is van spandoeken, de trailer, hindernissen of de dierenarts: De kans is groot dat ik jullie kan helpen. De training wordt op maat van jouw paard samengesteld. De oefeningen worden aangepast aan het stress-niveau van je paard, maar ook van jezelf. Tijdens de les wordt er altijd gekeken naar wat je paard aankan. 

Wordt de beste trainer van je paard en boek een kennismakingsles.

Ik help jullie op weg om samen dat ene doel te bereiken zodat je kan genieten van jullie tijd samen.

Kennismakingsles

All-in prijs voor regio Antwerpen*
99
 • Training bij jou op locatie
 • Professionele instructeur
 • Kennismaking met jou en je paard, tips en oefeningen
 • Inclusief btw
 • Geen extra kosten

Je paard verdient
de beste aanpak

100+ paarden getraind en geholpen bij uitdagend gedrag

Twijfel je
nog?

Het is belangrijk om te weten dat je best zo snel mogelijk je paard helpt als hij iets moeilijk vindt of snel spanning opbouwt. Niet alleen voor zijn gezondheid in verband met stress, maar ook omdat het gedrag kan verergeren als je dit niet op de gepaste manier traint.

Je paard echt kunnen helpen is van onschatbare waarde. Als je de juiste technieken toepast van in het begin, krijg je heel snel resultaat en weet je ook wat en waarom je dit aan het doen bent. Het is zo mooi om een paard van heel veel stress of onzekerheid naar de ontspanning te zien gaan en jij kan je paard hierbij helpen.

Resultaat: Een betere band met je paard, ook tijdens het rijden, door hierop te trainen vanaf de grond. En een blijer paard met meer rust in de omgang omdat je duidelijk communiceert.

Waar wacht je nog op?

Veelgestelde vragen

In één trainingsles kan ik echt veel bewerkstelligen. Maar als het gaat om langdurige verandering kan het zijn dat jouw paard meer nodig heeft. Ik zal je dit aan het einde van de les uiteraard vertellen, en uitleggen wat jouw paard nodig heeft. Op basis daarvan kan jij een beslissing maken om met mij verder te trainen, of dat je voor een andere trainer gaat.

De les is geschikt voor iedereen met een eigen paard of verzorgpaard. Of het nu een kleine pony is of sportpaard, dat maakt geen verschil. 

Je hebt een tok/cap en stevige schoenen nodig. Ik gebruik een trainingshalster en lange lijn, maar het gebruik van jouw eigen halster kan zeker ook als de oefeningen het toelaten. Het gebruik van handschoenen is aangeraden. Specifiek trainingsmateriaal stem ik af op voorhand afhankelijk van de situatie.

Het handigste werkt het als we in een afgesloten ruimte kunnen werken. Bij trailerladen dien je een eigen trailer of vrachtwagen ter beschikking te hebben.

Leuk dat je een kennismakingsles zou willen boeken. Je boekt en betaalt de les via de betaalpagina. Nadien kom je op de bevestigingspagina waar ik nog enkele gegevens over je paard vraag. (naam en locatie paard, gewenste training). Vervolgens neem ik zo snel mogelijk contact om de les in te plannen op een moment dat voor ons beiden goed uitkomt. Graag stem ik dan ook nog een paar dingen met je af zodat ik me goed voor kan bereiden op de les.

Alle trainingen gaan door vanaf de grond, dus ik geef geen rijles. Afhankelijk van het vertoonde gedrag, dient er wel afgestemd te worden met je vaste rij-instructeur indien het gedrag zich doortrekt tijdens het rijden. 

Training aanvragen