In alle rust
op wedstrijd

Met een ontspannen paard op wedstrijd zodat je samen met meer vertrouwen kan presteren op vreemd terrein.

Is dit iets voor jou en je paard?

Op wedstrijd gaan

Een strijd of
een plezier?

Is op wedstrijd gaan voor jou en je paard een hele operatie die niet echt aangenaam verloopt? Dit komt misschien omdat je paard de trailer nog steeds moeilijk vindt of spoken ziet in elk hoekje van het wedstrijdterrein. Of misschien trapt je paard telkens op je voeten omdat hij zo met zijn omgeving bezig is en jou niet meer ziet staan? Dan droom je waarschijnlijk van rustig op wedstrijd gaan om te laten zien wat jullie kunnen in plaats van alle extra stress en frustraties die jullie ondervinden als je naar vreemd terrein gaat.

Wil jij ook een zelfzeker paard op vreemd terrein?

Met de juiste training en technieken kan jij je paard begeleiden in elke situatie wanneer hij angst heeft. Dan kan je rustig op wedstrijd gaan en een mooie ontspannen proef rijden zonder dat al je focus en energie nodig is voor wat op en rondom het wedstrijdterrein gebeurt.

 Hoe leuk zou het zijn dat je perfect weet hoe je met de stress van je paard kan omgaan zodat het veilig blijft voor jullie beiden? En ook veel aangenamer voor je paard omdat hij geleerd heeft zich te ontspannen in moeilijke situaties.

 

Stress herkennen bij je paard:

 • Je paard wil niet op de trailer als jullie moeten vertrekken
 • Je paard komt al helemaal bezweet aan op wedstrijdterrein omdat hij de trailer niet leuk vindt
 • Vlaggen, tenten, spandoeken, paraplu’s, applaus, luidsprekers, hindernissen, enz. geven jouw paard angst
 • Je paard is onvoorspelbaar en heeft zijn aandacht niet meer bij jou waardoor het onveilig wordt als je naast hem loopt
 • Op het gemak uitstappen na de proef lukt niet omdat je paard nog steeds onrustig is van het hele gebeuren
 • Jullie hebben problemen om je paard terug geladen te krijgen op het wedstrijdterrein om naar huis te gaan
 • Je vermoed dat je paard veel stress heeft op wedstrijd maar hij laat het bijna niet zien

 

Ben jij klaar om in alle rust wedstrijden te rijden met een zelfzeker en ontspannen paard? Ik help jullie met de juiste voorbereiding en training op een paardvriendelijke manier.

Trainingsformule

All-in prijs voor regio Antwerpen*
345
 • 4 trainingen bij jou op locatie
 • Geen extra kosten

Mijn trainingsformule
'In alle rust op wedstrijd'

uitdagend gedrag
op wedstijdterrein

In 4 trainingen nemen we 1 uitdaging onder de loep waar we mee aan de slag gaan. We trainen samen jouw paard om zich te leren ontspannen bij moeilijke situaties.

01

Vreemd terrein zonder geheimen

We leren je paard omgaan met de grootste uitdagingen op en rondom het wedstrijdterrein.

02

Minder stress voor je Paard

Doordat je paard minder stress ervaart zit hij beter in zijn lijf zowel fysiek als mentaal.

03

Presteren met vertrouwen

Door de goede voorbereiding kan je met volle aandacht genieten van jullie wedstrijd en vol vertrouwen aan jullie proef starten.

Wat klanten zeggen

Katrien werkt vanuit rust en geduld en pakt de trainingen stap voor stap aan waardoor mijn paard hard vooruit ging. Ze heeft me goed geholpen en uitgelegd hoe ik de oefeningen verder kan uitbreiden en de dingen die daarbij belangrijk zijn.
Ilona B.
Rij instructeur en gedragstrainer
Ik ben zeer tevreden over de training en gebruik de tips die Katrien gegeven heeft elke keer de paarden op de trailer geladen moeten worden. Ik zou Katrien zeker aanbevelen. Ze weet wat ze doet en waar ze naartoe wilt.
Machteld M.
Ruiter
Katrien doet echt wonderen met onze paarden. Ze luistert goed en stemt daarop haar training af. Ik zie de paarden zoveel bijleren elke sessie. De resultaten zijn echt goed. Ik heb zelf heel veel bijgeleerd en we kunnen er zeker mee verder.
Famke N.
FA taining and trading

KV HORSETRAINING

Met wie werk je samen?

Ik ben Katrien, getrouwd en mama van 2 tienerdochters waarmee we in regio Antwerpen wonen. Ik heb het paardenvirus niet van thuis meegekregen, maar ben wel van kinds af al gefascineerd door paarden. Ik kamp op regelmatige basis met harde hoofdpijn, waarbij een computerjob niet ideaal is. Tussen de paarden heb ik er veel minder last van. Tel daarbij mijn ervaring als trainer in acrobatische gymnastiek en het zaadje was geplant om daar iets meer mee te gaan doen.

Ik heb de opleiding ‘Instructeur Paard & Gedrag’ gevolgd bij E-quine.com in Nederland. Daar leerde ik het waarom achter paardengedrag en hoe je paarden kan trainen om te gaan met alles wat we van hen verwachten. 

Tijdens trainingen met klanten merkte ik dat er dikwijls meer stress is bij paarden en eigenaars voor alles rond de wedstrijd dan voor de proef zelf. En dat veel ruiters denken dat dat er maar bij hoort. Ik ben van mening dat je met een ontspannen paard op wedstrijd kunt en hem op een paardvriendelijke manier kan helpen om zelfzeker te worden. En daar help ik jou graag bij.

Katrien Vleugels

Voor wie

Training

Ik geef je alle handvaten om zonder mij ook verder te kunnen op voorwaarde dat je zelf tussendoor regelmatig oefent met je paard. Zo maakt je paard sneller vooruitgang.

Gezondheid

Als jij het beste met je paard voor hebt dan ben je mijn ideale klant. Ik werk met jullie aan het uitdagend gedrag en heb er vertrouwen in dat jij zijn gezondheid goed opvolgt.

Presteren

Je wil samen naar een doel toewerken op een paardvriendelijke manier. Ik doe alle trainingen vanaf de grond, wat complementair werkt met jullie trainingen in het zadel.

de trainingsformule
'in alle rust op wedstrijd'

Trainingen op maat van jouw paard

Wil jij ook graag met een ontspannen en zelfzeker paard wedstrijden rijden? Dan is de trainingsformule ‘In alle rust op wedstrijd’ de perfecte aanvulling op jullie trainingen in het zadel. 

Of je nu een paard hebt dat bang is van spandoeken, de trailer, hindernissen of iemand met een gele pet naast de piste: De kans is groot dat ik jullie kan helpen. De trainingen worden op maat van jouw paard samengesteld. De oefeningen worden aangepast aan het stress-niveau van je paard, maar ook van jezelf. Tijdens de trainingen wordt er altijd gekeken naar wat je paard aankan. 

Wordt de beste trainer van je paard en boek mijn trainingsformule.

Ik help jullie op weg om samen dat ene doel te bereiken zodat je kan genieten van jullie teamwork op wedstrijd.

Trainingsformule
'In alle rust op wedstrijd'

All-in prijs voor regio Antwerpen*
345
 • 4 trainingen bij jou op locatie
 • Professionele instructeur
 • Met een ontspannen en zelfzeker paard op wedstrijd
 • Inclusief btw
 • Geen extra kosten
Topper

Je paard verdient
de beste aanpak

100+ paarden getraind en geholpen bij uitdagend gedrag

Twijfel je
nog?

Het is belangrijk om te weten dat je best zo snel mogelijk je paard helpt als hij stress vertoont. Niet alleen voor zijn gezondheid, maar ook omdat (stress)gedrag kan verergeren als je dit niet op de gepaste manier traint.

Je paard echt kunnen helpen is van onschatbare waarde. Als je de juiste technieken toepast van in het begin, krijg je heel snel resultaat en weet je ook wat en waarom je dit aan het doen bent. Het is zo mooi om een paard van heel veel stress naar de ontspanning te zien gaan en jij kan je paard hierbij helpen.

Resultaat: Minder stress op wedstrijden omdat je paard minder angst vertoont door hierop te trainen vanaf de grond. En een blijer paard met meer rust in de omgang omdat je duidelijk communiceert.

Waar wacht je nog op?

Veelgestelde vragen

Uit ervaring is gebleken dat de meeste uitdagingen in 4 trainingen aangepakt kunnen worden, mits je zelf tussendoor ook oefent met je paard. We kijken echter altijd naar het paard. Indien er meer trainingen nodig zijn omdat het te moeilijk of te veel is voor jouw paard zal ik dit duidelijk communiceren en bespreken we het verdere verloop.

Als je liever eerst een kennismakingsles wil om te kijken hoe ik met jouw paard werk, kan dit zeker. Boek dan een losse kennismakingsles.

Uitdagend gedrag komt in elke discipline voor, dus ik maak daar geen onderscheid in. Ik heb geen ervaring in alle takken van de paardensport, maar met behulp van jouw uitleg pas ik de oefeningen aan naargelang de wedstrijdsituatie. Ook als je enkel recreatief rijdt en graag hulp wil met uitdagend gedrag van je paard, kan je dit trainingstraject boeken.

Ook als je enkel recreatief rijdt en graag hulp wil met uitdagend gedrag van je paard, kan je dit trainingstraject boeken.

De training gaat door bij jou op locatie. Je hebt een tok/cap en stevige schoenen nodig. Ik gebruik een trainingshalster en lange lijn, maar het gebruik van jouw eigen halster kan zeker ook als de oefeningen het toelaten. Het gebruik van handschoenen is aangeraden. Specifiek trainingsmateriaal stem ik af op voorhand afhankelijk van de situatie. Het handigste werkt het als we in een afgesloten ruimte kunnen werken. Bij trailerladen dien je een eigen trailer of vrachtwagen ter beschikking te hebben.

Leuk dat je een trainingstraject zou willen boeken. Je boekt en betaalt de les via de boekingspagina. Nadien kom je op de bevestigingspagina waar ik nog enkele gegevens over je paard vraag. (naam en locatie paard, gewenste training). Vervolgens neem ik zo snel mogelijk contact om de eerste les in te plannen op een moment dat voor ons beiden goed uitkomt. Graag stem ik dan ook nog een paar dingen met je af zodat ik me goed voor kan bereiden op de les.

Training aanvragen