Gratis het e-book 'Beoordeel zelf het gedrag van je paard in 10 stappen' ontvangen?

Wil je graag zelf kunnen bepalen wat je paard nodig heeft?

Paarden geven ons zoveel info door het gedrag dat ze laten zien. Misschien merk je weleens op wedstrijd dat je paard van de kleinste beweging schrikt? Of moet je een uur extra rekenen voor jullie vertrekken omdat je paard niet stil blijft staan op de poetsplaats en ook niet graag op de trailer gaat?

Als jouw paard iets moeilijk vindt, bang is of een slechte ervaring heeft gehad wil hij dit aan jou vertellen. We kunnen niet met hen praten dus de enige manier dat ze ons iets duidelijk kunnen maken is door hun signalen en gedrag. Paarden die begrepen worden en de juiste training krijgen bij de zaken die ze moeilijk vinden, zullen beter in hun vel zitten en daardoor ook beter kunnen presteren. 

 

Hoe leuk zou het zijn als jij zelf kan beoordelen of je paard door zijn gedrag iets wil vertellen?

  • Heb jij het gevoel dat jouw paard niet 100% lekker in zijn vel zit?
  • Wil jij het beste voor je paard maar weet je niet wat te doen met zijn gedrag?
  • Leer je graag jouw paard nog beter kennen?
  • Wil je beter presteren met je paard door hem de juiste training te bieden?

 

Het liefst wil jij met volle focus en een ontspannen en zelfzeker paard op wedstrijd gaan. Maar dan ben jij mee verantwoordelijk voor zijn gezondheid en stress-niveau. 

 

In dit e-book leer je in 10 stappen het gedrag van je paard te beoordelen zodat jij je paard echt kan helpen bij wat hij nodig heeft.

Gratis het e-book 'Beoordeel zelf het gedrag van je paard in 10 stappen' ontvangen?

Even voorstellen

Katrien Vleugels

Ik ben Katrien, getrouwd en mama van 2 tienerdochters waarmee we in regio Antwerpen wonen. Ik heb het paardenvirus niet van thuis meegekregen, maar ben wel van kinds af al gefascineerd door paarden. Ik kamp op regelmatige basis met harde hoofdpijn, waarbij een computerjob niet ideaal is. Tussen de paarden heb ik er veel minder last van. Tel daarbij mijn ervaring als trainer in acrobatische gymnastiek en het zaadje was geplant om daar iets meer mee te gaan doen.

 

Ik heb de opleiding ‘Instructeur Paard & Gedrag’ gevolgd bij E-quine.com in Nederland. Daar leerde ik het waarom achter paardengedrag en hoe je paarden kan trainen om te gaan met alles wat we van hen verwachten.

 

Tijdens trainingen met klanten merkte ik dat er dikwijls meer stress is bij paarden en eigenaars voor alles rond de wedstrijd dan voor de proef zelf. En dat veel ruiters denken dat dat er maar bij hoort. Ik ben van mening dat je met een ontspannen paard op wedstrijd kunt en hem op een paardvriendelijke manier kan helpen om zelfzeker te worden. En daar help ik jou graag bij.

Gratis het e-book 'Beoordeel zelf het gedrag van je paard in 10 stappen' ontvangen?